fredag 13 mars 2009

Interaktionsdesign + bibliotek = Sant

Som jag tidigare framhållit, tror jag på ett samarbete mellan bibliotek och interaktionsdesign. Det var genom projektet 2020 Mars Express som jag kom i kontakt med det här verksamhetsområdet.
Via projektet fick bibliotek i Skåne - Malmö stadsbibliotek och biblioteken i Broby och Bromölla kontakt med studenter som gjorde projekt eller examensarbete på biblioteken. I Västra Götaland hade vi kontakt med IT Universitetet vid Chalmers. Dessa kontakter gav oss främst intressanta prototyper som vi fick testa, men har också satt igång funderingar kring hur bibliotek kan tänka när det gäller interaktion. Och då är det inte bara webb 2.0.
Mycket spännande projekt kan realiseras via RFID-teknik - t.ex.ljudfiler som kopplas genom bokdatabaser till det fysiska mediet.

Jag är glad över att återigen fått kontakt med en student, S, från K2, Malmö Högskola, som är intresserad av att göra ett arbete kring bibliotek och interaktion: Hur kan rummet, webben och brukaren interagera? Utgångspunkt är ett förändringsarbete i vårt projekt Rummet som medium.

Samtalet med S födde många nya tankar. En spännande tanke är: Hur kan man använda interaktionsdesign när det gäller utformandet av bibliotekets tjänster?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar