lördag 7 februari 2009

Heja Tranås!

Tranås bibliotek har börjat jobba mer aktivt för att få ungdomar till biblioteket. Ett led i denna satsning var en vernissage av en fotoutställning om skating.
så här skriver Mattias på Tranås biblioteks blogg Under glastaket:

"Till vernissagen uppmuntrades ungdomar som skatar, åker inlines eller BMX att komma till biblioteket för att visa att de vill ha en betongpark i stan. Cirka 15-20 ungdomar samlades i biblioteket, tittade på skatefilm och skrev under en namninsamling för att en betongpark ska bli verklighet. Tranås Tidning hade evenemanget på sin förstasida!

Till utställningen hör en monter med utslitna skateskor. Det är coolt med utslitna skor tycker jag, det är som ett slags minne förpackat i fysisk form."

Mer sådant!

Länsbibliotek Jönköping, där jag jobbar har bildat ett nätverk för dem som jobbar med och vill jobba med ungdomar på biblioteken i länet. Kärnan i detta nätverk = vi som jobbade på DreamHack, åker i slutet av mars till konferensen Ung 3.0 i Drammen i Norge. Vi hoppas att det kan bli utgångspunkten för ett bra samarbete och nätverkande och att vi får mycket inspiration och nya idéer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar