torsdag 25 september 2008

Årets barnbibliotekarie

Det är väldigt vad mycket priser och utmärkelser det delas ut på Bok & Bibliotek. Hela eftermiddagen är full av pris- och stipendieutdelningar. Årets barnbibliotekarie är dock ett "gammalt" pris. I år delas det ut för 24:e gången. Det har för 2008 gått till Carin Collén, ansvarig för barnbiblioteksverksamheten i Sollefteå kommun.


Ur juryns motivering:
Klok, målmedveten, med stor skicklighet och varmt hjärta är hon en omtyckt och högt respekterad barnboksbibliotekarie bland barn och unga, sina arbetskamrater, kollegor och kommunpolitiker i Sollefteå. I Sollefteå kommun har Carin bildat en väl fungerande barnarbetsgrupp, med målet att alla Sollefteåbarn ska kunna ta del av det bästa av barnkulturutbudet. Att hon sedan också ägnat sig åt den fackliga biten, där hon lyckats få upp lönerna och statusen för framför allt barnbibliotekarietjänsterna, visar hela Carin Colléns bredd som barnbibliotekarie.

Att man i prismotiveringen tagit in att Carin ägnar sig åt fackligt arbete och faktiskt lyckats få upp barnbibliotekariernas löner och status, tycker jag är intressant. Det kan faktiskt vara väl värt sitt pris. Det är nästan så att man tror att det är DIK:s pris och inte Rabén & Sjögrens!
Tack för ditt engagemang Carin och lycka till i fortsättningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar