torsdag 25 september 2008

Gislaved blev Årets bibliotek!
















Vi gläds med och gratulerar personalen på Gislaveds bibliotek, som fick ta emot utmärkelsen Årets bibliotek 2008 på Bok & Bibliotek. Årets bibliotek utses av DIK-förbundet.

Ur juryns motivering:

"Biblioteket får priset för sitt engagerade arbete utifrån honnörsorden ”ingenting är omöjligt”. Den förändringsresa som började för tre år sedan på Gislaveds bibliotek har resulterat i ett bibliotek med ombyggda lokaler, ny webbplats och en personal som utvecklats i sina yrkesroller. Här erbjuds besökarna möjligheter att skapa, lära och mötas. I allt från den fysiska utformningen av biblioteket till väl förankrade verksamhetsidéer, utvecklingsidéer och programutbud präglas verksamheten av brukarnas behov."

Gislaveds bibliotek har i år också en monter på mässan, där man, enligt bibliotekschef Anette Ekström vill visa att andra bibliotek kan göra samma sak. Ingenting är omöjligt. Utan extrapengar har man kunnat åstadkomma en miljö där Design med omtanke varit ledstjärna och där det mesta av inredningen är specialritad.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar