söndag 21 september 2008

Det nästan hyllösa biblioteket

Randers biblioteks blogg läser jag om ett bibliotek som jag absolut blir sugen på att besöka: Kibæk bibliotek i Herning kommun.
Det nästa boklösa biblioteket har vi sett i Ålborg, men detta uppges vara i stort sett hyllöst. Det gör mig verkligt nyfiken. Och det finns mer som är intressant. T.ex. ingen avskild barnavdelning och inga fasta sök-pc.
Jag klipper in ett citat från iRandersbib

"Materialerne præsenteres i stedet på podiekasser eller i små huse med hver sit tema. ’Haven’ er en golfbane med et hul – belægningen produceret i samarbejde med Ege Tæpper – bagvæggen er powerpointshow med kæmpe naturmotiver – og haven kan også bruges som madpakke spisested for de små brugere. Kompaktreoler fra rådhustiden rummer voksen skønlitteraturen, og ifølge Iben er endnu ingen blevet klemt flade i jagten på en god bog. Møblerne er et charmerende miks af rigtig dyrt – f.eks. 2 italienske designerlamper, formet som skyer, et rundt bordtennisbord og genbrugs spisebordsstole og møbler købt gennem ’Den blå avis’. Biblioteket råder over 20 bærbare pc’er, men har ingen faste søgemaskiner til at finde rundt i bibliotekets materialebestand. Overalt hænger storskærme med forskellig info. Og selvfølgelig har man de nyeste spillekonsoller. Der er ikke noget egentlig børnebibliotek, en af idéerne er at børn og voksne kan være sammen om at udforske bibliotekets mange muligheder og udfordringer."

Definitivt ett tänkbart studiebesöksmål!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar