söndag 30 november 2008

Nu har vi packat ihop för den här gången
















Vår närvaro på DreamHack gav mersmak. Det var en mycket positiv upplevelse att vara där och representera bibliotek. Vi har träffat så många härliga, goa ungdomar.

Vår knappmaskin var en hit. Knapptillverkningen gav en bra ingång till små samtal kring vad bibliotek är, kring medier som finns på bibblan. Våra tjänstgörande barn- och ungdomsbibliotekarier fick genom bookcrossingen tillfällen till vidare boktips.

Klotterplanket och kylskåpspoesin drog också. Det vi inte hade behövt släpa med oss, var tidskrifter - massor av ex av Glöd och Signaler. Dem var det ingen som var intresserad av. Förslagslappar fick vi inte in några förrän vi började med det som betalningsmedel för knappar.

Vi hade ingen möjlighet att konkurrera med andra utställares High Tech, så vi satsade på Second Hand. Ca 700 kr kostade inredningen med bl.a. kornblå ryamatta och orangerutig snurrfåtölj.

Jag tror vi lyckades förmedla en annan bild av bibblan än som ett tyst och tråkigt ställe. Vi hade med oss exempel på alla olika medier vi har idag och man fick också provspela nya spel hos oss.

Vi hade besök nästan hela tiden av ungdomar, men också av föräldrar och av dem som jobbar med barn och unga. Vi hade också förlagt ett bibliotekschefsmöte till konferensen om unga och närkulturer som hölls i anslutning till festivalen. Bibliotekscheferna besökte Dreamhack och var också och hälsade på i vår monter. Dessutom livebloggade vi hela tiden via Länsbibliotek Jönköpings blogg boomerang. Det var verkligen en bra marknadsföring av vår blogg! Från att ha haft mellan 10-20 besökare per dag, åkte vi upp till 25 plats bland Wordpressbloggar i Sverige. På torsdagen hade vi 640 besök och på fredagen 667. Från onsdag till lördag fick vi 1827 besök och då är våra egna besök borträknade!

Roligt är också att DreamHacks organisation uttryckt en positiv inställning till fortsatt samarbete med biblioteken!





















PS Läs om DreamHack i Computor Sweden: Från nördparty till fullblodsfestival




















Det stämmer kanske.

1 kommentar:

  1. Wow vad det låter roligt! Lyllos alla ungdomar i Jönköping som har så kreativa ungdomsbibliotekarier - och tack för inspirationen! /Marie-Louise, Sjukhusbiblioteket i Karlstad

    SvaraRadera