fredag 28 december 2007

Barnmuseum

I projektet 2020 Mars Express har vi bl.a. inspirerats av hur man arbetar med barn på museum. Vi har besökt flera Children's Museum och experimentarier. Nu läser jag i Allt om resors senaste nummer 2008:1 om Irlands första barnmuseum, Imaginosity, som öppnat i Dublin. Här finns bl.a. en liten stad med affärer, doktorsmottagning och bibliotek. Kanske är det besöksvärt.

3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Jag tänkte att du kanske vet - hittade hitt när jag förgäves sökte på Google. Vi/de som lånar böcker på biblioteket istället för att fylla våra bokhylor till brisningsgränsen - och ändå vill "minnas" dem på något sätt - vet du om det finns någon typ av "förtryckt" bok för att anteckna sina intryck av boken?

    Helt är jag ute efter en sådan för barn.

    Svara gärna även om du inte vet, så kan jag söka vidare.

    Tack på förhand och vänliga hälsnignar,
    Hanna

    SvaraRadera
  3. Jag har köpt en liten förtryckt anteckningsbok som heter Mina egna anteckningar om böcker. Det finns plats att skriva upp författare, titel, datum jag läst, utgivningsår, betyg, genre, huvudpersoner, handling, bäst, sämst, citat samt fått, köpt, lånat. Dessutom plats för kommentarer och: efter det här vill jag läsa ...
    Dessutom finns insprängda blad med boktips från författare. Boken är spiralbunden och man kan riva ut dessa sidor om man vill använda den för barn att skriva i.
    Lagom format och rolig idé tycker jag. Anteckningsboken är utgiven av Norstedts 2006.

    SvaraRadera