onsdag 7 november 2007

Världens äldsta bloggare

DN:s nätupplaga skriver idag om Maria Amelia Lopez, 95 från Spanien som fått en blogg i present av sitt "snåla barnbarn". Kul tycker jag med såna kruttanter. Men enligt Radio Jönköping idag, är hon inte alls världens äldsta bloggare. Det är Olive Riley från Australien. Olive, som fyllt 108 år har en blogg som heter The Life of Riley, där hon bl.a. berättar historier från sitt långa liv. Hon klarar dock inte att skriva själv längre, men dikterar för sin vän Mike, som skriver åt henne.

Hittade också en uppgift på vem Sveriges äldste bloggare skulle vara. Det är enligt Mickey Jay Barczyks blogg Allan Lööf, som nu också ska ha fyllt 95. Fast han verkar inte varit särskilt aktiv på sistone.

Hur som helst. Det är kul med dessa gamla bloggare, särskilt om de dokumenterar sina långa liv på det här sättet. Kanske något för vår ABM-portal?

3 kommentarer:

  1. Jag har en faster som är född 1915 alltså 92 år som är en flitig bloggare. www.rut.blogg.se

    SvaraRadera
  2. Bloggare som är 95, 92, 108... Min mamma chattar med många personer som bor i flera länder: Sverige, Argentina, Brasilien och använder webbcam när hon gör det. Hon bor i MOntevideo, Uruguay och är 82 år. Nu fotar hon med digitalkamera och lägger in sina fotografier och redigerar dem med photoshop...! Min pappa, 84, skriver sina memoarer på datorn och skickar dem online till flera länder också...
    Det får mig att tänka på den fruktansvärda åldersfixering och diskriminering som finns i vårt samhälle! De här exempel på äldre människor som anväder den nya tekniken medans det finns unga som inte vågar göra det borde väcka tankar om att den kronologiska ålder säger väldigt litet om en människa! Vissa människor har förmågan att lära och utvecklas så länge de lever och andra stannar upp när alla andra tror att de är i "sina bästa år".

    SvaraRadera
  3. Det är aldrig för sent att ha roligt:)

    SvaraRadera