tisdag 20 november 2007

Interactive city

Kollegan Uli tipsade mig om Interactive city, ett "Second Life" på svenska, fast (än så länge - man vet aldrig) mycket mindre.

"Interactive City öppnar en rad nya möjligheter för både nytta och nöje: Starta företag och testa din affärsidé. Samla bonuspoäng som du kan handla för - eller omvandla till pengar. Spela eller dejta virtuellt. Umgås med goda vänner och knyt nya spännande kontakter över hela världen. Hitta en publik till ditt band. Samla kollegor till virtuella möten och spara både tid och pengar. Shoppa prylar till din avatar eller din lägenhet, men även produkter för det verkliga livet! "

Uppbyggnaden av Interactive City är i full gång. Det är inte klart när staden öppnar, men man uppmanas delta i forum och att investera i lägenheter. Man kan redan idag köpa en 2-rummare för introduktionspriset 50 Euro.
Interactive City lockar också företag med möjligheten att öppna virtuella butiker med verklig försäljning.

Bakom sajten står företaget IcYouAB, som grundades 2007 av entreprenören Fredrik Nilsson. Affärsidén är att utveckla och tillhandahålla en virtuell Internetcommunity i form av ett globalt media- och marknadsföringskoncept. Företaget siktar på börsintroduktion 2008.

Det är intressant att se vad som händer med IC. Grafiken tycks mig vara snyggare och mer tilltalande än i Second Life. Kommer det att bli mest företag som köper in sig här eller kommer biblioteken att följa efter här också? Kommer det mest att bli en handels- och marknadsföringssajt eller kommer det också att fungera som en social mötesplats? Kanske det inte händer någonting? I vilket fall tror jag att inom en inte alltför avlägsen framtid kommer även sådana här virtuella världar att växa som svampar ur jorden.

1 kommentar: