lördag 10 januari 2009

Interaktionsdesign och bibliotek

Bloggen Bibliotek i Halland skriver i ett inlägg, Digitalt i rummet, om Markus Hamburgers samarbete med Mölndals bibliotek. Flöden från bibliotekskatalogen och boktips.net projiceras på en vägg i biblioteket. Regionbibliotek Västra Götalands publikation Framsidan (s.27) berättar också om Markus arbete. Markus Hamburger är student vid interaktionsdesignutbildningen vid Chalmers och samarbetet med Mölndals bibliotek började som en del i projektet 2020 Mars Express.
Jag har inte själv sett resultatet i verkligheten, men tagit del av några av Markus idéer via videoklipp och fick tillfälle att kort berätta om hans idé, när vi redovisade Mars Express-projektet vid IFLA:s konferens i Quebec.
Jag tror mycket på samarbete mellan interaktionsdesigners och bibliotek. Det har vi sett flera goda exempel på i vårt projekt. Resultatet kan bli mycket digitalt och spännande som samarbetet med Markus. Ett annat exempel var den prototyp som testades i Bromölla med en koppling från opac till lysdioder i hyllorna. I Broby biblioteks nya lokaler som man flyttar till i slutet av januari har det också varit ett samarbete med interaktionsdesigners, som man fick kontakt med via interaktionsdesignutbildningen vid K3, Malmö Högskola. Där bygger man en "interaktiv raket" för barnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar